Buitenoor

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / het gehoor / buitenoor

Buitenoor

Buitenoor

Het oor bestaat uit drie delen: het buitenoor, het middenoor en het binnenoor. Het buitenoor bestaat uit de oorschelp, de gehoorgang en het trommelvlies. De belangrijkste functie van het buitenoor is het opvangen van geluid en dat naar het middenoor geleiden. De luchttrillingen gaan via de gehoorgang naar het trommelvlies waar het wordt omgezet in mechanische trillingen.

De eerste informatie over de richting van geluid wordt door het buitenoor aangegeven. De oorschelp maakt namelijk onderscheid tussen geluiden die van voren en die van achteren komen. Geluiden van achteren worden iets zachter weergegeven dan van voor. En omdat we twee oren hebben, vangen we geluiden die niet direct van voren of van achteren komen, met het ene oor net iets eerder op dan met het andere oor.


Bron: 101 vragen over horen

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.