Lees ze in deze nieuwsbrief! E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Doof.nl zoekt columnist!

Broodnodig

Het blijft belangrijk om aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Daarom delen wij op Doof.nl regelmatig berichten en verhalen die dit benadrukken. Het is broodnodig dat zoveel mogelijk mensen zich realiseren dat communicatie niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Gelukkig bevat deze nieuwsbrief weer een aantal mooie voorbeelden waaruit blijkt dat dit bewustzijn langzaam steeds groter wordt. Ook UWV zet hierin vanaf 1 juli een belangrijke stap. Vanaf dat moment wordt het een stuk eenvoudiger om een tolkvoorziening aan te vragen. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Maar… verhalen zijn er nooit genoeg! Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe columnist. Ben jij doof of slechthorend, of werk je in de hoorsector, en heb jij een verhaal te vertellen? Stuur dan een blog of vlog in en wie weet staat jouw verhaal de volgende keer in deze nieuwsbrief!

Alvast een fijn weekend!
Redactie Doof

Actueel

Tolkvoorzieningen vanaf 1 juli bij één loket

Slechthorende, dove en doofblinde mensen kunnen vanaf 1 juli terecht bij één centraal loket voor het aanvragen van tolkuren. Op dit moment moeten tolkgebruikers voor de inzet van een tolk nog bij verschillende organisaties aankloppen. Vanaf 1 juli 2019 is dat verleden tijd.

02-05-2019 | algemeen

Lees verder

Activiteiten en uitjes voor doven en slechthorenden in de Meivakantie (en daarna)

Speciaal voor iedereen die er in deze mooie lentemaand graag op uit gaat, hebben we een overzicht gemaakt van activiteiten die speciaal zijn afgestemd op doven en slechthorenden.

26-04-2019 | uit- en thuistips

Lees verder

Meer nieuws

Koningsdag en Dodenherdenking met gebarentolk op NPO 1 Extra

25-04-2019

Vlaamse doven slepen overheid voor rechter wegens discriminatie

24-04-2019

Facebook live-sessie Phonak: hooroplossingen voor kinderen

19-04-2019

Zijn alle implantaten hetzelfde? Laat je informeren op 17 mei

30-04-2019

Meer lezen

Video

Tolkvoorzieningen vanaf 1 juli bij één loket (NGT)

Persoonlijk

Hokjesgeest

Als je tijdens de lunch aan Evelyne vraagt of ze de sla kan aangeven, kan het zomaar zijn dat je de hagelslag van haar krijgt. Ze is dringend toe aan een nieuw hoortoestel. Maar... haar huidige toestel heeft ze pas vier jaar. Haar zorgverzekeraar zegt dat ze een nieuw toestel gewoon vergoed krijgt, maar de audicien denkt daar anders over. Wie heeft er nu gelijk?

01-05-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden