en andere spannende verhalen E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

Column: Fysiotherapeut wurgt patiënt

Stappen

Steeds meer organisaties zetten stappen in de richting van een toegankelijke samenleving. Zo kun je als dove of slechthorende bij de Gemeente Utrecht vanaf nu je vragen stellen in gebarentaal of via chat. Ook is er in de media steeds meer aandacht voor de successen van doven en slechthorenden. Een dove Koreaanse tennisser die is doorgedrongen tot de top, een doof echtpaar dat een tweede pizzeria met uitsluitend doof personeel opent; allemaal voorbeelden die bewijzen dat doofheid geen beperking hoeft te zijn om je dromen na te jagen.

Een Britse student zette zelf stappen toen hij merkte dat hij vanwege zijn doofheid de colleges niet goed kon volgen. Hij bedacht 100 nieuwe gebaren voor wetenschappelijke termen, waar toekomstige dove en slechthorende studenten zeker profijt van zullen hebben.

Een nieuwsbrief vol positieve berichten dus.
Wij wensen je veel leesplezier!

Redactie Doof

Actueel

Gemeente Utrecht nu ook bereikbaar via online tekst- en gebarentolk

De gemeente Utrecht zet vanaf nu een online gebarentolk in voor betere communicatie met doven en slechthorenden. Een vraag stellen kan in gebarentaal of via chat.

16-08-2019 | algemeen

Lees verder

Britse student bedenkt 100 nieuwe gebaren voor wetenschappelijke termen

Gefrustreerd door het gebrek aan complexe wetenschappelijke termen in de Britse gebarentaal, bedacht een Britse student meer dan 100 nieuwe gebaren. Met behulp van de nieuwe gebaren kunnen dove mensen zich beter uitdrukken als ze over wetenschappelijke onderwerpen praten.

18-08-2019 | onderwijs

Lees verder

Meer nieuws

Duckhee Lee wint als eerste dove tennisser een duel op ATP-niveau

20-08-2019

Stel opent tweede ‘dove pizzeria’ in Washington

16-08-2019

Meer lezen

Persoonlijk

Column Ruth: Van de trap gevallen

Gezinsbegeleider Ruth begeleidt de ouders van een jongetje met EVA-sydroom. EVA is een aangeboren, verdikte verbinding tussen het slakkenhuis en het evenwichtsorgaan. Doordat die verbinding makkelijk breekt, verlies je je gehoor. Soms gebeurt het spontaan, soms door een duidelijke klap tegen je hoofd. Deze keer is het jongetje van de trap gevallen. Als Ruth bij het gezin aankomt, komen ze net uit het ziekenhuis.

21-08-2019

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden