Over passen gesproken, welke communicatievorm past het beste bij jou? E-mail slecht leesbaar?
bekijk online.
LEZEN KIJKEN WETEN DOEN

‘Bellen in gebarentaal is voor mij heel prettig’

Past het?

De zomervakantie is begonnen! Blijf jij deze zomer thuis, ga je op vakantie in Nederland of ga je over de grens? Wat je ook gaat doen, we hebben een aantal zomertips op een rijtje gezet. Van het reizen in coronatijd tot het meenemen van extra accessoires voor je hoortoestellen of cochleair implantaat (CI). We hopen dat het allemaal in je koffer past …

Over passen gesproken, welke communicatievorm past het beste bij jou? Jurgen vertelt over zijn ervaringen met de Tolkcontact-app waarmee hij kan bellen in gebarentaal en een tolk op afstand kan inzetten op de werkvloer.

En soms is het tijd om iets áán te passen. Bijvoorbeeld je website. Zo lanceerde Stichting Ushersyndroom een nieuw kennisportaal. Op www.ushersyndroom.nl vind je alle informatie over leven met Ushersyndroom, revalidatie, de stand van de medische en wetenschappelijk onderzoek.

Ook Tolkcontact, dé organisatie die tolken en tolkgebruikers bij elkaar brengt, heeft een nieuwe website. Op www.tolkcontact.nl vind je zoals vertrouwd alle informatie over het inzetten van een gebarentolk of schrijftolk, maar dan in een nieuw, fris jasje met heldere en leesbare teksten. Ook zijn de belangrijkste pagina’s vertaald in de Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Veel leesplezier!

Redactie Doof.nl

Actueel

Ik ga op vakantie en neem mee...

Een reisverzekering voor je hoortoestel en reizen tijdens corona. Waar moet je allemaal aan denken als je op vakantie gaat? Voor iedereen die zijn koffer nog moet pakken, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

25-06-2021 | uit- en thuistips

Lees verder

Nieuw onderzoek naar behandeling Ménière

Met een subsidie kunnen 12 ziekenhuizen samen een onderzoek uitvoeren naar een operatieve behandeling voor de ziekte van Ménière.

21-07-2020 | onderzoek & wetenschap

Lees verder

Meer nieuws

Eenvoudige aanrakingen geven belangrijke informatie aan doofblinden

21-07-2020

Nieuw kennisportaal Ushersyndroom

09-07-2020

Tolkcontact lanceert nieuwe website in NGT

10-07-2020

Meer lezen

Video

Communiceren op een manier die bij jóu past

Persoonlijk

Column Margriet: De Wet van Murphy

Bij Margriet thuis komt Murhphy op bezoek. Alles wat fout kán gaan, gaat ook fout. Een gat in de muur, een kras op de vloer. En dan moet ze 's nachts ook nog het noodnummer bellen.

14-07-2020

Lees verder
 

Volg ons Facebook Instagram

is onderdeel van

Berengroep

afmelden voor de nieuwsbrief

© 2024   Alle rechten voorbehouden