Filmtip: It`s All Gone Pete Tong

01-06-2005 algemeen

Komische biopic over het extravagante leven van Frankie Wilde de wereldberoemde dove DJ die plotseling van de aardbodem verdween.

Frankie Wilde was een van Europa`s meest getalenteerde en benijde DJ`s. Hij vormde de belangrijkste attractie voor de feestvierende jongeren die elke zomervakantie naar Ibiza gingen. Alles in Frankie`s leven was `over the top`: de clubs, de feesten, de vrouwen en de drugs. Maar de jaren van harde muziek en drugsmisbruik eisten hun tol. Frankie werd langzaam stokdoof en sloot zichzelf een jaar lang op onder een berg van zelfmedelijden en drugs. Toch wist hij zichzelf uit het dal te trekken. Frankie leerde liplezen, accepteerde een nieuwe manier van leven en het lukte hem zelfs om terug te komen aan de top van de dance scene. Totdat hij plotseling van de aardbodem verdween…

`It`s All Gone Pete Tong` is een muzikale fake-documentaire in de traditie van `This Is Spinal Tap` en `The Rutles`. De titel is Engelse woordspeling voor “It`s all gone wrong”, met daarin de naam van de bekende DJ Pete Tong verwerkt. Tong is zelf ook in de film te zien in een van de vele interviews met wereldberoemde DJ`s als Carl Cox, Lol Hammond en onze eigen Tiësto. De hoofdrol van Frankie Wilde wordt gespeeld door de Engelse komiek Paul Kaye. Velen zullen hem kennen als het typetje Dennis Pennis, de ontzettend vervelende en onbeleefde journalist met het oranje haar en de grote bril, die in de jaren negentig allerlei supersterren gruwelijk voor schut wist te zetten aan de rode loper.

Bron: FilmFocus.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen