
Slaapprobleem bij patiënten met Ushersyndroom lijkt onderdeel van de ziekte
Onderzoekers denken dat slaapproblemen een kenmerk zijn van het syndroom van Usher.
Onderzoekers denken dat slaapproblemen een kenmerk zijn van het syndroom van Usher.
Per januari 2023 accepteren alle verzekeraars de verwijzing van een audicien voor een kno-arts. Je hoeft dus niet meer eerst langs de huisarts als je naar een kno-arts wilt. De verwijzing van een audicien is voldoende.
Met de app Spreekuur.nl kun je chatten met met de huisartsassistente of de huisarts. Je kunt een vraag stellen of informatie doorgeven. Het antwoord op je vraag krijg je binnen 30 minuten in een sms, of je kunt direct chatten.
GGMD voor Doven en Slechthorenden publiceert het jaarverslag 2021 in geschreven tekst en Nederlandse Gebarentaal (NGT). Zo kunnen dove en slechthorende mensen in hun moedertaal het jaarverslag bekijken.
Na een paar jaar als tolk gebarentaal te hebben gewerkt, is Lindi Oostlander sinds 2020 een gebarentaalvaardige doula. Daarnaast geeft ze geboortecursussen in gebarentaal.
De communicatie tussen zorgpersoneel en dove en slechthorende patiënten is de afgelopen tijd verslechterd vanwege de coronamaatregelen. Dat kan de gezondheidsachterstand vergroten die veel mensen met een gehoorbeperking al hebben.
Onderzoekers van het Radboudumc hebben een methode ontwikkeld waarmee DFNA9 kan worden tegengegaan. DFNA9 is een erfelijke afwijking, die ervoor zorgt dat mensen op latere leeftijd doof worden.
Op 25 februari 1957 plaatsten de Franse artsen Eyries en Djourno in Parijs het allereerste cochleaire implantaat (CI). Daarom is 25 februari uitgeroepen tot de jaarlijkse Internationale CI-dag.
Uit nieuw onderzoek van VeiligheidNL en Erasmus MC blijkt dat 1,2 miljoen mensen van 40 jaar en ouder gehoorverlies hebben van minimaal 35 decibel.
De app Hoor & Kijk biedt ouders van kinderen tussen de nul en anderhalf jaar oud gerichte informatie en advies rondom het gehoorverlies van hun kind.
Australische onderzoekers menen een klinische methode te hebben ontwikkeld, waarmee de ernst van tinnitus nu objectief kan worden vastgesteld.
Het Ministerie van VWS werkt momenteel aan een spoedwet die ervoor kan zorgen dat slechthorenden in de toekomst beperkt worden in hun keuze voor audicien en arts.
Kentalis biedt in de coronaperiode tijdelijk gratis online cursussen aan om ouders en professionals in zorg en onderwijs op weg te helpen.
De maatregelen voor het coronavirus (COVID-19) voor ondernemingen, verenigingen, scholen en kinderopvang, zijn vertaald in de Nederlandse Gebarentaal.
De maatregelen voor het coronavirus (COVID-19) voor ondernemingen, verenigingen, scholen en kinderopvang, zijn vertaald in de Nederlandse Gebarentaal.
Het NOS Journaal van 20.00 uur wordt vanaf vanavond voorlopig elke dag voor doven en slechthorenden met een gebarentolk uitgezonden op het themakanaal NPO Nieuws.
Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over het coronavirus (COVID-19). Tussen alle teksten staan nu ook video’s met uitleg in de Nederlandse Gebarentaal.
Deze nieuwe behandeling tegen tinnitus blijkt zó succesvol, dat het wordt geadviseerd als de standaardbehandeling voor tinnitus in Nederland en Europa.
Patiënten met Ushersyndroom en onderzoekers van het Radboudumc gaan wetenschappelijk onderzoek doen naar een behandeling voor Ushersyndroom, type 2C.
Hoortoestellen worden vergoed vanuit de basis- en aanvullende zorgverzekering. Hoe is dit geregeld in 2020 en welke zorgverzekeraars vergoeden wat? Een handig overzicht.
Doven en slechthorenden hebben vaker gezondheidsproblemen, omdat ze belangrijke medische informatie en advies missen in het gesprek met de (huis)arts.
Er is veel misgegaan rond de besluitvorming over de medische behandeling van het dove meisje dat op 1-jarige leeftijd met haar familie vluchtte uit Afghanistan maar in Nederland niet in aanmerking kwam voor een cochleair implanaat (CI).
Een 19-jarige jongen uit de Britse stad Bristol is volledig blind en slechthorend geworden omdat hij jarenlang leefde op patat, chips, witbrood en gebakken worstjes.
De nieuwe Apple Watch meet niet alleen je bewegingen, er zit ook een nieuwe functie in die waarschuwt voor gehoorschade. Hiermee let Apple nog meer op je gezondheid.