
Stichting Oorfonds wil meer onderzoek naar kinderen met tinnitus
Met het geld willen ze meer onderzoek naar tinnitus bij kinderen te betalen. Daar weten we namelijk nog heel erg weinig over.
Met het geld willen ze meer onderzoek naar tinnitus bij kinderen te betalen. Daar weten we namelijk nog heel erg weinig over.
Ziekenhuis Maastricht UMC+ doet ze onderzoek naar diepe hersenstimulatie tegen tinnitus. De eerste resultaten zijn positief.
Wetenschappers moeten goed weten hoe ze met taal moeten omgaan, om bijvoorbeeld discriminatie te voorkomen.
Onderzoek naar de Nederlandse Gebarentaal (NGT): hoe doe je dat precies? En waarom is dit belangrijk? Doof.nl was op maandag 3 april bij de open avond van het SignLab in Amsterdam.
Op 27 maart teste De Volkskrant drie verschillende soorten oordoppen. De conclusie? Op maat gemaakte oordoppen beschermen het beste, maar zijn ook het duurst. VeiligheidNL benadrukt dat universele oordoppen met een filter die goed zitten even veilig zijn als op maat gemaakte oordoppen.
Onderzoekers zoeken goedhorende partners of familieledenvan mensen met slechthorendheid, om deel te nemen aan een onderzoek naar gehoor en werk.
Het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht doet onderzoek naar de behandeling van tinnitus. In deze studie wordt de huidige behandeling cognitieve gedragstherapie, vergeleken met mindfulnesstherapie. Wil jij meedoen aan dit onderzoek?
Gebruik jij ondertiteling? Wat vind jij een prettige kleur voor de letters en hoe groot moeten ze zijn? Help Scribit.pro met hun onderzoek en win een gratis jaarabonnement op een streamingsdienst.
De Gezondheidsraad vindt dat in Nederland het maximale geluidsniveau voor versterkte muziek omlaag moet van 103 naar 100 decibel. Dat draagt bij aan het verminderen van het risico op gehoorschade.
Vera werkt bij het Rijksvastgoedbedrijf. Tijdens haar afstudeeronderzoek onderzocht ze de gebouwtoegankelijkheid voor doven.
Het Oorfonds is een geldinzamelingsactie gestart voor onderzoeken naar plotsdoofheid, evenwicht en tinnitus bij kinderen. De crowdfunding maakt deel uit van de campagne ‘Geef Ooronderzoek Gehoor’. Draag je ook bij?
Het College voor de Rechten van de Mens zegt dat veel scholen niet genoeg rekening houden met dove en slechthorende leerlingen.
Op 23 juni ontving Harry Knoors een koninklijk ‘dank je wel’. Hij werkte 25 jaar bij Kentalis in verschillende functies en was professor aan de Radboud Universiteit.
Prikkels is een nieuwe zesdelige tv-serie van de NTR over de wonderen van onze zintuigen. De serie is te zien vanaf vrijdag 25 maart 2022 om 22.15 uur op NPO 2. De tweede aflevering op 1 april gaat over horen.
Het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit doen onderzoek naar stress bij slechthorenden en de invloed van deze stress op hun gezondheid. Ze zijn nog op zoek naar slechthorende deelnemers. Doe je mee?
Het is nog een beetje giswerk, maar twee Baskische taalkundigen bekeken een groot aantal handvormen van prehistorische muurschilderingen in grotten en ze vermoeden dat het een vorm van gebarentaal is. Als dat zo is, zijn dit misschien wel de oudste voorbeelden van gebruikelijke menselijke taal!
Hoormij∙NVVS onderzocht in het eerste kwartaal van 2021 middels een enquête of de Covid19-pandemie de tinnituslast verhoogt. Dat blijkt – op basis van wat 1.356 respondenten invulden – het geval te zijn.
Onderzoekers van het Radboudumc hebben een methode ontwikkeld waarmee DFNA9 kan worden tegengegaan. DFNA9 is een erfelijke afwijking, die ervoor zorgt dat mensen op latere leeftijd doof worden.
SignON start een onderzoeksproject om een mobiele oplossing te ontwikkelen voor automatische vertaling tussen gebarentalen en gesproken (en geschreven) talen.
Kunnen dove of slechthorende kinderen doen wat voor hen belangrijk is? Zijn er dingen die …
Minder dan 10% van de ernstig slechthorende volwassenen in Nederland en België die in aanmerking komt voor een cochleair implantaat (CI), heeft er ook daadwerkelijk één.
Met een subsidie kunnen 12 ziekenhuizen samen een onderzoek uitvoeren naar een operatieve behandeling voor de ziekte van Ménière.
Genetici van het Radboudumc deden meer dan twintig jaar onderzoek naar de oorzaak van slechthorendheid bij 63 personen. Het blijkt een genetische afwijking.
Wat is eigenlijk de invloed van hyperlinks op begrijpend lezen? En hoe lezen dove en slechthorende jongeren en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis deze teksten?