Nieuws

Ongeletterdheid bij dove kinderen

Ongeletterdheid bij dove kinderen

De FEAPDA organiseert op 21, 22 en
23 oktober 2011
een congres over geletterdheid bij dove kinderen. Het congres wordt in Sint-Michielsgestel gehouden en is bedoeld voor alle medewerkers uit het onderwijs aan leerlingen met een auditieve beperking. De congrestaal is Engels.

De FEAPDA  is de overkoepelende organisatie van Europese landenverenigingen die zich inzetten voor onderwijs en zorg aan auditief beperkten, slechthorenden en doven. De FEAPDA heeft als doel het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van onderwijs aan auditief beperkte leerlingen.

Tweejaarlijks organiseren de vertegenwoordigers van de verschillende organisaties een congres voor leerkrachten en zorgverleners die met slechthorenden en doven werken. Zo krijgen zij de kans over de grens in elkaars keuken te kijken. Een congres biedt naast kansen voor leren ook veel kansen tot uitwisseling van ervaring.

De volgende landen zijn bij de FEAPDA aangesloten: België, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Slovenië, Zwitserland en Zweden. Een aantal landen overweegt nog lid te worden. Tijdens het congres van 2011 geven vier keynotespeakers een lezing binnen ongeletterdheid bij dove kinderen. Daarnaast zullen de meeste van de genoemde landen een presentatie geven over het leren lezen aan dove kinderen in hun land.

De kosten voor dit congres bedragen 190 euro bij voorinschrijving (en betaling) vóór 15 augustus 2011, daarna 230 euro. De congreskosten zijn inclusief lunches en koffie/thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de congreswebsite.

Locatie
Koninklijke Kentalis
Theerestraat 42
5271GD  Sint-Michielsgestel

Kijk voor meer informatie op de congreswebstie.

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/