Nieuws

Toneelclub voor dove en slechthorende jongeren

Toneelclub voor dove en slechthorende jongeren

Zondag 24 juni 2012 gaat de eerste Nederlandse toneelclub voor dove en slechthorende jongeren van start. Bij de Jean Couprie Toneelclub, vernoemd naar de dove toneelspeler Jean Couprie, kunnen jongeren die de NGT als spreektaal gebruiken zich breed oriënteren op de verschillende onderdelen van toneel en theater.

De Toneelclub is een initiatief van het Jean Couprie Theaterfonds en is gericht op kinderen en jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Er wordt in verschillende groepen gewerkt, zodat iedereen zelf een keus kan maken voor een bepaald onderwerp en specifieke leeftijdsgroep. De lessen zijn heel divers, jongeren kunnen bijvoorbeeld kiezen voor toneelspelen, dansen en camera acteren, maar ook voor regisseren, schminken en decors maken.

De theaterdocenten die zich gaan inzetten voor de Toneelclub zijn Ali Shaffiee, Jolanda Jansen, Selena Waas (allen doof) en Pamela Tollenaar (horend). Jean Couprie treedt achter de schermen op als mentor voor de jongeren en de docenten, en wil daarnaast graag zijn jaarlange toneelkennis delen met de volgende generatie.

De Toneelclub zal elke laatste zondag van de maand van 11.00-15.00 uur plaatsvinden in het oude postkantoor op de Kerkbrink in Hilversum. Naast enthousiaste kinderen is de Toneelclub is ook nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Om je op te geven of voor meer informatie kun je contact opnemen met Pamela Tollenaar via info@jctfonds.nl of 06 - 28 23 26 33. Je kunt ook even kijken op de website www.jctfonds.nl.

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/