101 vragen over horen

101 vragen over horen

Geluid horen vinden de meeste mensen heel normaal: brekende golven in de branding, een vioolconcert, dwarrelende blaadjes tijdens een herfstwandeling. Voor 1,4 miljoen mensen in Nederland is het horen van geluid helemaal niet zo vanzelfsprekend. Als je minder goed hoort dan kan dat een hoop vragen oproepen. Het boek 101 vragen over horen geeft heldere antwoorden op de meest gestelde vragen over het gehoor. 

Het boek is opgedeeld in zeven thema's: Geluid, Oren en horen, Een verminderd gehoor, Medische zaken, Begeleiding, behandeling en informatie, Gehoorbescherming, Hoortoestellen- en implantaten en Andere hoorhulpmiddelen. Binnen deze thema's komen vragen aan de orde als: 'Wanneer ben je slechthorend?', 'Is slechthorendheid te verhelpen door een medische ingreep?' en 'Waarom fluiten mijn hoortoestellen?'.

Naast de thema's is het boek ook voorzien van een verklarende woordenlijst en een register. Dankzij het register kunt u snel zien op welke pagina uw vraag beantwoord wordt. Download hier enkele voorbeeldpagina's.

Over de auteur
Nic van SonNic van Son is specialist op het gebied van horen, spraak en taal. Hij is verbonden aan de Nationale Hoorstichting, een organisatie die tot doel heeft mensen bewust te maken van het grote belang van auditieve communicatie.

101 vragen
101 vragen over horen is het eerste boek in de serie '101 vragen'. De serie is een initiatief van de Nationale Hoorstichting. Zij realiseert deze boeken in samenwerking met andere partijen. Deze uitgave is mede tot stand gekomen met dank aan de Beter Horen en HoorProfs.

Het tweede boek uit de serie kunt u ook vinden in onze webwinkel: 101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen.

Prijs: € 9,95 = gratis verzonden!

Nu bestellen