Beeldtelefoon voor 100–jarige!

15-02-2005 algemeen

Op 6 februari ’05 werd mevrouw Peters verblijd met een beeldtelefoon.

Mevrouw Peters woont in verzorgingshuis `De Vijverberg` in Nijmegen. Zij is ernstig slechthorend en heeft al drie jaar geen contact meer gehad met haar zoon (65) die in Duitsland woont. Op de foto ziet u naast haar kleindochter Mariette Jonker-Peters in gesprek met haar vader via de beeldtelefoon.

Mevrouw Peters was zeer verbaast zomaar met haar zoon te kunnen praten en hem op haar tv-scherm te kunnen zien. Haar zoon is erg blij dat hij op deze wijze weer contact kan hebben met zijn moeder.

De beeldtelefoon werd haar in bruikleen gegeven door de werkgroep beeldtelefonie. Roy Gierman (werkgroep beeldtelefonie): we zijn heel blij dat we deze mevrouw hebben kunnen helpen om het contact met haar zoon te herstellen. Haar zoon is niet meer in staat om te reizen en zo kunnen ze elkaar op elk moment van de dag door een simpele druk op de knop bereiken. Hoewel de communicatie nog wel moeizaam gaat, omdat moeder en zoon niet de gebarentaal machtig zijn, kunnen ze elkaar wel zien en dat helpt om elkaar te begrijpen.

Meer informatie over beeldtelefonie op www.beeldbellen.info.

Via Oorakel.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen