Ctalents-community voor mensen met zintuiglijke uitdaging

08-08-2018 algemeen , samenleving & maatschappij

Stichting Ctalents is een community waar doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden worden geïnspireerd om hun ambities te ontdekken en waar te maken. De stichting vindt dat een zintuiglijke uitdaging je carrière en dromen niet in de weg mag staan. Stichting Ctalents biedt mensen met een visuele of auditieve beperking gratis workshops aan, met als doel hun arbeidsparticipatie te bevorderen.

Stichting Ctalents is een zusterorganisatie van het overkoepelende Ctalents. Deze organisatie ondersteunt jonge professionals die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn al jaren bij het vinden van betaald werk. Dit doen ze met o.a. een educatief programma, sollicitatietrainingen en coaching. Ook is Ctalents de schakel tussen deze werkzoekenden en bedrijven.

Community

In de afgelopen jaren bleek echter dat veel van de mensen in hun database niet kunnen deelnemen aan het Ctalents-programma vanwege o.a. het ontbreken van financiële middelen. De werkzoekenden moeten vaak rondkomen van een uitkering of soms helemaal geen uitkering. Hierdoor kunnen zij de reiskosten niet betalen, waardoor het volgen van het programma op locatie niet mogelijk is.

Voor deze kwetsbare doelgroep is daarom de Stichting Ctalents opgericht. Als lid van de Ctalents-community krijg je toegang tot gratis workshops, afstudeerstages, traineeships en een uitgebreid netwerk van mentoren. Op de website van de stichting lees je inspirerende blogs over werk, studie, stage en andere lifestyle-onderwerpen.

Workshops

De komende tijd worden o.a. de volgende workshops aangeboden:

 

Bekijk ook het onderstaande filmpje van Lieke, die vertelt wat Ctalents voor haar loopbaan heeft betekend.

 

Inschrijven voor de community kan via het inschrijfformulier op We Are Ctalents.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen