Dove en horende studenten samen in één studentenhuis

07-09-2015 algemeen

In het wooncomplex Johanne in de Utrechtse Uithof zijn een aantal woningen gereserveerd voor dove en horende studenten van het Instituut Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D). Inmiddels zijn de woningen betrokken door diverse nieuwe studenten.

De Hogeschool van Utrecht heeft in samenwerking met de afdeling IGT&D en de Stichting Student Huisvesting (SHH) een aantal woningen gereserveerd voor studenten tolk en docent Nederlandse Gebarentaal aan het IGT&D Doel van dit project is om dove en horende studenten bij elkaar te brengen en elkaar te introduceren in hun eigen doven- of horendenwereld.

Hart van Nederland
Inmiddels hebben onder andere de studenten Vera van Dijk (doof) en Roos Wolkenfert (horend) hun intrek genomen in hun appartement. SBS6 bracht dit onlangs onder de aandacht in het programma Hart van Nederland. De 20-jarige Roos studeert gebarentaal en zit in het vierde jaar. ‘Zo integreer ik echt in de dovenwereld. Ik kan me zo perfect ontwikkelen en leer ook nog eens nieuwe mensen kennen’, vertelde ze enthousiast aan SBS. Vera is ook 20 jaar en studeert Bouwkunde. Omdat Roos gebarentaal studeert kunnen ze goed met elkaar communiceren.

Klik op onderstaande afbeelding om het fragment van Hart van Nederland te bekijken.

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen