Doven kunnen met oud en nieuw politie sms`en

27-12-2007 algemeen

Doven en slechthorenden in Gelderland kunnen tijdens oudejaarsnacht via een mobiele telefoon contact opnemen met de politie. Bij wijze van proef kunnen zij, als de nood aan de man komt, een sms sturen in plaats van het alarmnummer 112 te bellen. Nu is de politie voor doven alleen te bereiken met een teksttelefoon met vaste verbinding. De proef wordt alleen in de politieregio Gelderland-Zuid gehouden.

Aanleiding voor de proef is de recente stroomstoring in de Bommeler- en Tielerwaard. Om bewoners op de hoogte te houden, werd toen sms-alert ingezet. Dat is een politiedienst waarvoor mensen zich via internet kunnen aanmelden. Normaal wordt dit gebruikt om bewoners te waarschuwen als bijvoorbeeld een inbreker in hun wijk actief is.

De proef voor doven en slechthorenden loopt van oudejaarsdag 19.00 uur tot nieuwjaarsdag 07.00 uur. Een dove die alarm wil slaan, kan dat doen door een sms te sturen die begint met PGZ 112. Verder moet een exacte locatie in het bericht staan en een uitleg. Het bericht moet naar 8844 worden gestuurd. De dienst is alleen bedoeld voor doven en slechthorenden.

Bron: dePers.nl
Meer informatie via: Politie.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen