Project helpt dove en slechthorende kinderen “erbij te horen”

18-05-2016 algemeen

Kinderen met een hooraandoening in het reguliere onderwijs hebben het vaak moeilijk en krijgen daardoor, vaker dan hun goedhorende leeftijdgenoten, psychische en sociale problemen. Doe mee met het project 'Erbij horen' en help mee slechthorende en dove kinderen weerbaarder te maken!

Elk kind wil ‘gewoon’ zijn en wil bij een groep horen. Sociaal contact en sociale acceptatie zijn basisbehoeften van de mens en zeker van opgroeiende kinderen. Goed communiceren is een voorwaarde hiervoor. Maar wat als door een hooraandoening communiceren lastig is? Wat als jij een hoorbeperking hebt en niet (alles) goed kan verstaan? Het gevolg is dan vaak irritatie, sociale uitsluiting of soms zelfs slachtoffer worden van pestgedrag.

Wat zijn de ‘tips en trucs’ voor een slechthorend of doof kind om ervoor te zorgen dat hij er ook bij hoort? Dat wil Stichting Hoormij in een gezamenlijk project met FOSS, FODOK en SH-Jong achterhalen, zodat kinderen zelf praktische handvatten krijgen hoe zij lekker in hun vel kunnen komen te zitten. Op deze manier willen ze bijdragen aan de empowerment van slechthorende en dove kinderen!  Help je ook mee? Kijk dan voor meer informatie op de website van Stichting Hoormij.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen