Spray tegen oorsmeer onderzocht

25-03-2017 gezondheidszorg

Oorspray is het alternatief voor het wattenstaafje, om oorsmeer te verwijderen. Het nuttige spul in de oor vinden de meeste mensen vies is en moet verwijderd worden. Maar is het nou wel zo verstandig om oorsmeer te verwijderen?

De Medicijnmannen op NPO 3 onderzoeken of de spray tegen oorsmeer wel echt werkt. Medicijnman Daan laat zijn geliefde wattenstokjes twee weken liggen en gaat uitgebreid aan de slag met oorspray. Zijn collega Marlijn bekijkt hoe het bij dieren werkt. En Medicijnvrouw Sofie kijkt naar remedies voor deze kwaal in andere landen en gaat langs bij de Japanse gemeenschap in Amstelveen. Daar doet ze een onverwachte ontdekking.

Oorsmeer
Oorsmeer wordt gemaakt in de gehoorgang en het beschermt je gehoorgang. Het vettige laagje zorgt dat wind en water je gehoorgang niet aantast en het verminderd de kans op ontstekingen. De gehoorgang reinigt zichzelf op deze manier.

De medicijnmannen onderzoeken de zin en onzin van drogisterij producten. Tegen kwaaltjes waarvan je niet wist dat je eraan leed, tot je erover hoorde. Ze gaan de straat op en proberen de producten zelf uit.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen