Nieuws

Henri Zwaal koninklijk onderscheiden tijdens Ouderendag

Henri Zwaal koninklijk onderscheiden tijdens Ouderendag

De heer H. (Henri) Zwaal (79) uit Ede is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem donderdag 11 juni 2009 de versierselen opgespeld, die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De heer Zwaal ontving de onderscheiding voor zijn langdurige bijzondere verdiensten voor de dovengemeenschap. Zijn verdiensten hebben een uitstraling naar de regionale en landelijke samenleving. De uitreiking gebeurde tijdens de Nederlandse Ouderendag voor Doven in CineMec in Ede.

Bestuursfuncties
De heer Zwaal zet zich al ruim 46 jaar op vrijwillige basis in voor de dovengemeenschap. Zijn inzet voor het algemeen belang van dove mensen en het verbeteren van de positie van dove mensen in de samenleving is zeer groot. De heer Zwaal bekleedde verschillende bestuursfuncties op dit terrein.

Sport
De heer Zwaal vervulde van 1962 tot 1983 verschillende leidinggevende functies bij de Rotterdamse Doven Zwem Club. Daarnaast heeft hij zich meer dan 20 jaar in verschillende bestuursfuncties ingezet voor de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond en voor de Stichting Welzijn Doven Rotterdam.

Gelderhorst
Sinds 2004 vervult de heer Zwaal een belangrijke rol als voorzitter van de cliëntenraad Zorg Garantie Woningen in het enige landelijke centrum voor oudere Doven in Nederland, de Gelderhorst in Ede. Hij verzorgt tevens rondleidingen in de Gelderhorst aan bezoekers vanuit heel de wereld.

Bron: Gemeente Ede

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/