Bijbelorganisatie wil doven bereiken via Bijbelapp

14-11-2012 algemeen

„Zo is dan het geloof uit het gehoor”, staat in Romeinen 10:17. Maar wat als men doof is? De Amerikaanse organisatie Faith Comes By Hearing (FCBH) kondigde maandag aan een app op de markt te hebben gebracht met videobeelden van Bijbelverhalen in gebarentaal.

FCBH, gevestigd in Albuquerque, in de Amerikaanse staat New Mexico, verspreidt op internationaal niveau mp3’s, luistercd’s en andere geluidsdragers over de Bijbel. Naast het audiomateriaal wil FCBH zich ook gaan richten op dove mensen.

In de wereld leven ongeveer 70 miljoen doven. Volgens de organisatie is minder dan 2 procent daarvan bereikt met het eangelie. Volgens voorzitter Jerry Jackson is de dove bevolking de vierde op rij van bevolkingsgroepen die niet of nauwelijks in aanraking zijn gekomen met de christelijke boodschap.

De app Deaf Bible is gratis te downloaden voor iPhone en iPad. De app biedt door filmfragmenten Bijbelverhalen in gebarentaal aan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Amerikaanse Gebarentaal (ASL).

FCBH werkt sinds 1981 aan het overzetten van de Bijbel in gebarentaal. Het duurde 23 jaar voordat het Nieuwe Testament overgezet was. Tot nu toe is nog een derde van het Oude Testament hertaald in gebarentaal.

Bron: Reformatorisch Dagblad


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen