Gehoorproblemen in muziekland

19-04-2017 algemeen

Zowel zanger José James als de zanger van de rockband AC/DC kampen met gehoorproblemen door hun werk. Beide artiesten moeten optredens verzetten wegens acute problemen aan het gehoor.

De Amerikaanse jazz-zanger José James zou vrijdag 21 april 2017 een optreden geven in Paradiso, Amsterdam. Tijdens een soundcheck voor aanvang van een concert in Duitsland heeft de zanger gehoorschade opgelopen. Op doktersadvies mag hij de komende periode niet reizen of zingen. Het concert is verzet naar donderdag 13 juli 2017.

Ook bij de hardrockband AC/DC is er een ziekmelding. Zanger Brian Johnson dreigde vorige week acuut doof te worden. De tour is afgebroken en de optredens zijn verzet. De beroemde Amerikaanse rockband Pearl Jam haakte hierop in door alle bezoekers van hun concerten oordoppen te geven en hen bewust te maken van de schade die lawaai kan veroorzaken. Bassist jeff Ament zegt hierover in NU.nl: ‘Wees niet zorgeloos en lui bij rockconcerten of met een koptelefoon!’. De actie van de rockband wordt gevoerd samenwerking met MusiCares, een organisatie die muzikanten helpt ten tijden van financiële, medische of persoonlijke nood.
De oordoppen worden gratis uitgedeeld in ruil voor een donatie aan een goed doel.

Gebaseerd op: Nu.nl en Podiuminfo.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.