Rode wijn tegen doofheid

15-05-2006 algemeen

New York – Matig verbruik van rode wijn of aspirine kunnen doofheid en gehoorverlies veroorzaakt door lawaai of sommige antibiotica,bestrijden. Dat zeggen althans enkele wetenschappers.

De gevoelige haartjes in het binnenoor, die van essentieel belang zijn voor het gehoor, kunnen beschadigd worden door zuurstof vrije radicalen die door normale processen in de cellen geproduceerd worden of als antwoord op luid lawaai en blootstelling aan antibiotica. Dit alles in een verslag van de online-editie van de New Scientist.
Jochen Schacht van de Universiteit van de Michigan Medical School in Ann Arbor en zijn collega’s gebruikten salicylaat om te proberen beschadiging van de haarcellen te voorkomen in de oren van patiënten die aangetast waren door gentamicin , een krachtig antibioticum dat dikwijls gebruikt wordt om zware acute oorontstekingen te bestrijden.

Antioxidanten zoals resveratrol, dat in rode wijn zit en in groene thee of salicylaat, het actieve bestanddeel van aspirine, helpen om deze vrije radicalen te neutraliseren en worden verondersteld om bescherming te geven tegen mogelijke schade.

Bron: http://indiaenews.com/2006-05/7896-wine-deafness-hearing-loss.htm


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen