Doof stel runt beste groentewinkel van Gelderland

10-07-2019 opmerkelijk , samenleving & maatschappij

De winkel van Kees en Carisia ’t Jong uit Elst is in de running voor de titel ‘Beste groentewinkel van Nederland’. Hun zaak won al de prijs voor beste winkel van Gelderland. Kees en Carisia zijn een bijzonder winkeliersstel, want ze zijn allebei doof.

Streekwinkel de Lingegaerdt bestaat pas twee jaar, maar nu al is de zaak verkozen tot beste groentewinkel van Gelderland. Hoe doe je dat, als je als winkelier zelf doof bent? Een vraag van iemand achterin de winkel kun je immers niet horen.

‘We lopen naar de mensen toe en vragen of we ze kunnen helpen,’ vertelt Carisia. Op dat moment merken klanten dat de groenteverkopers doof zijn. Ook maken ze gebruik van spraakafzien. ‘We hebben dan meteen de drempel voor onze klanten weggenomen.’

In de winkel is ook horend personeel aanwezig en er zijn plannen om op een inclusieve manier te communiceren. In de toekomst moeten er bordjes komen bij de producten met daarop het bijbehorende gebaar. Op die manier wordt de winkel nog meer een plek waar de horende en de dovenwereld elkaar ontmoeten.

Op 12 juli wordt bekend of De Lingegaerdt zich de ‘beste groentewinkel van Nederland’ mag gaan noemen.

Update: de prijs voor de Beste Groentewinkel van Nederland ging uiteindelijk naar De Groenhoek in Velsen.

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen