Stemmen in gebarentaal

15-03-2017 samenleving & maatschappij

Vandaag is het 15 maart 2017, de dag waarop we kunnen stemmen voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Heb je nog niet gestemd, maar ga je dat wel doen? Hieronder vind je meer informatie over hoe je dat doet en op welke partijen je kunt stemmen.

De Rijksoverheid heeft een filmpje in gebarentaal gemaakt over wie mag stemmen en hoe je dat doet. Klik op onderstaand plaatje voor het filmpje.

Weet je nog niet op welke partij je wilt stemmen en heb je behoefte aan meer informatie over de partijen? Op de Facebook pagina ‘NGT filmpjes – Verkiezingen 2017’ vind je een verzameling van alle filmpjes in de Nederlandse Gebarentaal die je informeren over de verkiezingen van vandaag.

Meldpunt Onbeperkt Stemmen
Het College voor de Rechten van de Mens wil in het kader van het VN-verdrag handicap dat iedereen met een beperking zonder obstakels moet kunnen stemmen. Daarom openen zij van 13 t/m 22 maart 2017 het online Meldpunt Onbeperkt Stemmen. Ervaar jij vandaag een obstakel tijdens het stemmen? Is de akoestiek in de stemruimte bijvoorbeeld slecht waardoor je de instructie van de medewerker niet verstaat? Of je bent doofblind en mag je begeleider niet mee het hokje in? Meld dit soort dilemma’s bij dit meldpunt. Het college ziet erop toe dat het VN-verdrag wordt nageleefd. Met uw meldingen kan het college ervoor zorgen dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de obstakels zijn verdwenen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen