20e editie van de Parade nog te zien in Utrecht en Amsterdam

16-07-2010 algemeen

Theaterfestival de Parade heeft Rotterdam en Den Haag inmiddels verlaten. Het feestje van de 20e editie wordt de komende weken voortgezet in Utrecht en daarna afgesloten in Amsterdam. Ook dit jaar worden een aantal voorstellingen getolkt naar de Nederlandse gebarentaal.

Hieronder vind je een overzicht van de voorstellingen die getolkt zullen worden. Naast deze voorstellingen zijn er ook voorstellingen die van zichzelf visueel zijn. Bij de ingang van de Parade staat een bord waarop de voorstellingen voor die middag/avond worden aangekondigd. Als er een handje achter de voorstelling staat, dan wordt de voorstelling getolkt. Staat er een oor met een streep erdoor, dan betekent het de voorstelling visueel is.

Alle informatie over de locaties en aanvangstijden kun je vinden op www.deparade.nl of op Hyves of Twitter.

 


 

Utrecht

16 juli 2010
Hark en Sleg
Nominatie 1
Eddie (muziek)

17 juli 2010
Hark en Sleg
Nominatie 1
Eddie (muziek)

18 juli 2010
Madame Baba
Lanseloet

23 juli 2010
Orkater 
Hark en Sleg
Bongomatik (muziek)

24 juli 2010
Orkater 
Hark en Sleg
Eddie (muziek)

30 juli 2010
Thuis
Supermannen
Doopgezinde

31 juli 2010
Thuis
Supermannen
vd Ven

1 augustus 2010
Madame Baba

 


 

Amsterdam

6 augustus 2010
Supermannen
Nachtwakers
Levende jukebox (muziek)

7 augustus 2010
Supermannen
Nachtwakers
Eddie  (muziek)

8 augustus 2010
Perfecte punten
Lollies

13 augustus 2010
Pipslab
Nachtwakers
Elske DeWall (muziek)

14 augustus 2010
Pipslab
Afrit (muziek)

15 augustus 2010
Beer is los
Lotte en Max

20 augustus 2010
Orkater 
Thuis
Afrit (muziek)

21 augustus 2010
Orkater 
Thuis
Beatrice (muziek)

22 augustus 2010
Madame Baba
Lollies

 


 

Meer informatie over de voorstellingen

Theatervoorstellingen
Hauser Orkater Tribuut – Egon kracht  the Troupe
Egon Kracht & The Troupe putten rijkelijk uit het muzikale repertoire van Hauser Orkater. Samen met o.a. Maarten van Roozendaal en Marcel de Groot halen zij herinneringen op aan deze legendarische muziektheatergroep. Hauser Orkater bracht in de 70-er jaren een vorm van muziektheater die het publiek direct aansprak. De expressieve en absurdistische mix van theater, mime en popmuziek was destijds volkomen nieuw. In die tijd was Nederlandstalige popmuziek nog zeldaam. Met de typische songteksten van Alex van Warmerdam.
`Zie de mannen vallen
Weten zij dan niet
Dat alleen een vrouw kan balanceren op de rand
Van een hoge houten wand.`
Zang: Maarten van Roozendaal, Thomas Spijkerman en Jan-Paul Buijs, Gitaar en zang: Marcel de Groot, Bas: Egon Kracht, Drums: Freek Kroon, Toetse: Jan Peter Bast, Gitaar: Milan Kracht, Saxofoon: Michiel van Dijk.

Nominatie 1 – Mondo Leone
Mondo Leone (winnar van de Mus in 2002) is een vrolijk makende totaalervaring.
Filmpjes, liedjes, ideeën en verhalen buitelen op een onnavolgbare manier over elkaar heen.
Deze keer heeft Mondo Leone besloten een prijs in het leven te roepen: Het Gouden Rondje. Voormensen die, zonder dat iemand er om gevraagd heeft of dat het enig aantoonbaar nut heeft, geprobeerd hebben de wereld mooier te maken.
Leon Gissen; meneer Mondo zel, is de werreld over gereisd op zoek naar genomineerden en doet in beeld, geluid en muziek verslag van zijn avonturen. Op de parade worden de eerste genomineerden gepresenteerd. Waaronder de man die er voor gezorgd heeft dat de Amerikaanse treinen een bijzonder mooi akkort toeteren. En er is kans op leuke dansliedjes zoals `Je danst zoals je in bed bent`.

De levende Jukebox – De levende Jukebox
AL sinds het prilste begin, dus reeds twintig jaar lang, is de levende Jukebox een van de grote smaakmakers en succesnummers op de Parade. Met een uitgelezen, internationaal repertoire en een grote schare trouwe fans zingen Helen en Yvonne ook dit jaar weer, uitsluitend tegen contante betaling, de sterren van de hemel. Of zij hun jubileum een feestelijk tintje zullen geven, blijft een verrassing. Uiteindelijk luidt een oud Nederlands gezegde: Wat goed is, is goed.

Hark en Sleg – John Buijsman en Rogier Philipoom
Hark en Sleg zijn twee broers met een baard. Ze wonen ergens zeer achteraf op het platteland, aan de rivier. Nog nooit zijn ze het erf van hun boerderij afgeweest. Dat hoefde ook niet want ze zijn zielsgelukkig met elkaar en met hun hond Ronnie, met de bomen en met de wilde beesten. Totdat een golf van grote en kleine rampen het rustige bestaan van de broers overspoelt. Hark en Sleg is een hilarische, poëtische, muzikale voorstelling, boordevol Rock, Gospek, Cajun en Folk.
Met: John Buijsman en Rogier Philipoom
Muziek: Keimpe de Jong, Anne Bakker en Andreas Suntrop.
Tekst: Peer Wittenbols.
Eindregie: Rob Ligthert.
Een productie van stichting De Rotterdam Connectie in coproductie met Productiehuis Rotterdam.

Nachtwakers – Ricky Koole, Bob Fosko en Steyn de Leeuwe
Muziekprogramma vcan de makers van Scania!
Wie zijn de mensen die `s nachts en in de vroege ochtend bellen met talkradiostation Radio Nachtbraak? Met als vaste gastheer DJ Peter: je lichtje in de ether.
Een warm, luisterend oor voor alle rustelozen of gelukzoekers die om een praatje verlegen zitten. Wegwerkers, vroedvrouwen, patiënten, politici en inbrekers bellen in. Met vragen, oproepen en totale, nutteloze onzin. Maar ook met geweldige muziek.
Zoals u van de makers van `Scania`en `Rottigheid`gewend bent.
Met: Ricky Koole, Bob Fosko en Steyn de Leeuwe. Muziek: Dionys Breukers, Wourer Planteijdt en Martijn Bosman. Regie: Eva Bauknecht.

Wortal Combeback 5 – PIPS:LAB
Na het enorme succes van Wortal Combat 3 is het een tijd stil geweest rond Rik Meleet en zijn interactieve game show. In alle stilte heeft hij, met zijn team van Russische gamedesigners, de show naar een geheel nieuw niveau gebracht. Rik heeft kosten nog moeite gespaard om de verering van de oervader PONG opnieuw aan de man te brengen.
De zaal is groter, de games interactiever en Duke Nukeḿ en Pacman strijden weer op hun felst om de hand van Lara Croft.
PONG is er ook voor u.

Likeminds presenteert – Likeminds (wij noemen het in het rooster Supermannen)
Supermannen, Doorbraak of Kiproulette. Het brutaalste kunstenaarscollectief van Nederland doet de Parade aan! Likeminds speelt meerdere voorstellingen over superhelden in de VUT, jonge vrouwen met een luceprobleem of kippen op de chatroulette.
`Ergens langs een snelweg staat een caravan. Voor de deur zit een superheld. Een tevreden superheld in de VUT. Hij hoeft niets meer, behalve plantjes verzorgen en graven onderhouden. De superheld schiet op blikjes en laat tuinkabouters ontploffen.Dwaas? Hoezo dwaas?
Likeminds begon ooit als opleidingstraject voor jonge theatermakers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch collectief van zelfstandige kunstenaars, die op hun beurt aan een nieuwe garde Likeminders hun kennis overdragen.

Thuis ben je nooit alleen – Toneelgroep Oostpool
In drie uit het leven gegrepen scenes geschreven door drie auteurs spelen Kirsten Mulder en Rick Paul van Mulligen echte mensen met echte gevoelens. Welkom bij het cliché. Maar klopt het cliché wel? Bij Paradeveteraan Marcus Azzini draait het om die vraag.
Drie scenes, drie verschillende situaties, drie echtparen die vinden dat ze alles wel gezien hebben. Ze herkennen hun clichés en gaan er in drie scenes iets aan doen. Iets verrassends. Iets waarbij je uit je hokje gaat. The sky is the limit –  of is dat juist het probleem?
Thuis ben je nooit alleen: een kleine, neppe docudramacomedy over de strijd tegen het cliché dat het leven kan zijn.
Met:  Kirsten Mulder en Rick Paul van Mulligen Tekst: Rik van den Bos, Marcel Osterop en Hannah van Wieringen. Regie: Marcus Azzini.

Muziekvoorstellingen
Afrit 5
Afrit 5 is het ultieme sluitstuk na een dagje Parade!
Afrit 5 speelt Happy Soul, een luchtige en vooral zee3r dansbare muzieksoort. Ze kan het best worden gekenschetst als de enige bron van alternatieve energiewinning die via de oren wordt gewonnen. Happy Soul is, behalve een originele interpretatie van muziek uit de tweede helft van de twintigste eeuw, een Nederlandstalig gezongen genre met een hoge mate van publieksparticipatie en een pakkende groef. Dit alles wordt gebracht door een tien-koppige formatie met ronde koperklanken, driestemmige sax-meloidieën, swingend percussie en een strakke backline van gitaar met veel wah en fuz pulsende bas en roterende toonwielorgelklanken.
Met: Roel van Gerwen, Theo Tenssen, Maarten van der Meer, Martijn Koeke, Norbert Schouten, Paul Beuk, Walter Beuk, Lucas Zoet, Enzo Marsiglia en Dirk Koppes.

Bongomatik
… So can you really tell your friends your life is Bongomatik…?
Bongomatik is meer dan een mix van Cuban soul, desert grooves, Bombay boogie en twelve tone funk. Bongomatik is geïnspireerd door de hype der jaren vijftig rond de begaamde Bongomatik Company, die door waanzinnege designs van hun apparaten een rage wist te ontketenen. Bongomatik werd synoniem voor cool, hip en groovy.
`Wow your hair looks really Bongomatik` is hét compliment op elk hip feest tussen New York en Tokyo.
Bongomatik, het collectief van negen muzikanten en een DJ, zet deze hype voort. Bongomatik is net alleen de naam van de band maar ook de beste manier om hun muziek te omschrijven. Iedere andere kreet is een understatement.
Bongomatik is terug van nooit weg geweest!

De Dopegezinde Gemeente
De Dopegezinde gemeente, met voorman Pierre van Duijl, maakt muziek uit het hart. Vaak volksmuziek: Jiddische liedjes, smartlappen, chasons… De muziek is nooit `campy`, altijd oprecht. Het is een feest om een optreden bij te wonen!
De Dopegezinde Gemeenste is een band in wisselende samenstelling, rond voorman Pierre van Duijl.
De leden: Pier van Duijl: Zang en accorderon. Rick Witlox: Gitaat, Marcel Cuypens: clarinet, Pieter Ubbels: tenorsaxofoon, Patrick Voltrian: trombone, Peter Wassenaar: contrabas, Bob Langenberg: drums.

Van de Ven Band
De van de Ven Band is een van de weinige authentieke Rhythm `n Bleus bands in Nederland. De band werd opgericht in 1999 en bouwde al snel een reputatie op met de zeer energieke live optredens. Pianist en zanger Clemens van de Ven is de centrale figuur van de band.
Zijn karaktiristieke rauwe vocalen en zijn krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Bovendien is Clemens een performer met veel uitstraling
Maar ook andere doorgewinterde muzikanten behoren tot de top van Nederland. Gitarist Harry Hardholt, saxofonist Arend Bouwmeester en de jonge Kroatische drummer Sin Banovic vormen ene ijzersterk geheel.
VandeVen is een echte live band, die speelt met hart en zien.
Ze leven van de muziek en voor de muziek!

Kindervoorstellingen
Beer is Los – Marie en Rene Groothof, Jan Groenteman
Marie, net afgestudeerd van de mimeschool, zet haar eerste schreden op het toneel met een wervelende muzikale solovoorstelling. Het doek gaat op, de eerste klanken klinken. Het spel kan beginnen. Maar lang duurt het niet, want daar staat ineens opa op het toneel, ontsnapt uit het bejaardenhuis en op zoek naar oma.

De Lollies – De lollies
De Lollies!
Elke zondagmiddag op de Parade. Geef je om half 4 op, kies een liedje uit de lijst en bij het optreden aan het eind van de zondagmiddag wordt je aangekondigd en kun je meezingen, dansen en/of gebaren. Het repetroire loopt uiteen van Sesamstraat tot ruige rockmuziek. Voor de dove kinderen is er een muziektolk. Een aantal inderversesin gebarentaal zijn op muziek gezet.

Madame Baba`s Egyptische droom – Madame Baba en het Sattar Al Saadi Ensemble
Madame Baba droomt van dansen en zingen in een echte Egyptische buikdansfilm. Ze probeert op allerlei manieren contact te krijgen met een beroemde regisseur om een rol te bemachtigen. Haar bevriende muzikanten Sattar en Mohammed helpen haar met het vertonen van haar dans- en zangkunsten. Dans en zing mee met Madame Baba en wie weet verschijn je ook nog op het witte doek!

Perfecte punten…… – Tessellated
Een danseres raakt verstrikt in alle pasjes die ze kent, een muzikant ziengt haar wijsjes door elkaar en een schilder wil alle kleuren op één doek zetten. Ze kennen alle dans-, muziek- en schilderstijlen, maar ontdekken dat die niet altijd samengaan. Drie kunstenaars met een teveel aan inspiratie gaan in deze voorstelling op zoek naar hun eigen minimalisme, Kom kijken naar de voorstelling en help de kunstenaars met het vinden van hun eigen stijl.
Met: Tessel van Os, Tamara van Sprundel en Pauline ten Bohmer.

Herman en Art spelen…. Lanseloet! – The young ones
Hjerman en Art zijn twee broertjes die zich op hun kamer verstopt hebben. Moeder wil ze ergens mee naar toe nemen om iets leuks te doen. Quality time heet dat. Herman en Art haten Quality time. Ze willen nergens heen. Het is al druk genoeg met school, judo en blokfluitles. Herman en Art blijven liever thuis. Op hun kamer. Daar is het een enorme bende. Temidden van deze chaos spelen Herman en Art het middeleeuwse toneelstuk Lanse4loet van Denemarken: een tragische liefdesgeschiedenis over een ridder met een gemene moeder, die verliefd wordt op een gewoon meisje.
Met: Nard Verdonschot en Maurits van den Berg.

Gebarentaal met Lotte en Max – Orissa Oldenburger & Merel van Zuilen
Zing, kijk en doe mee met de liedjes van Lotte en Max en leer spelenderwijs de gebaren van boerderijdieren. Stil zitten is uitgesloten! Het enthousiasme van Merel en Orissa wekt aanstekelijk. Met deze interactieve, muzikalevoorstelling ervaar je hoeveel lol je kan beleven aan gebarentaal. Gegarandeerd een feest voor dove én horende kinderen en hun (groot)ouders. Tussen de voorstellingen door kun je Lotte en Max ontmoeten en kleurplaten kleuren. Degene met de allermooiste kleurplaat wint een prachtige Gebaren met Lotte & Maxboek met dvd.
Met: Orissa Oldenburger, Merel Naomi van Zuilen, Mirjam Hegger, Hendrik de Jong, Renske Douwes Dekker.
Muziek: Tjeerd Meidersma, Sheba Salden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen

Doof.nl maakt gebruik van cookies.

Doof.nl gebruikt vier soorten cookies.

Lees meer

Deze cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt.

Lees meer

Op onze website staan YouTube-filmpjes. Wanneer je deze wilt afspelen, dan moet je de cookies accepteren. YouTube slaat dan cookies op op jouw computer.