Dove zaalvoetballers door naar halve finale WK

25-11-2015 algemeen

Vorige week vertrok het Nederlandse zaalvoetbalteam naar Thailand om deel te nemen aan de Deaf Futsal World Cup. Onze heren doen het erg goed. Vandaag speelden ze gelijk tegen Thailand en dat zorgde ervoor dat ze door zijn naar de halve finale.

Op de eerste dag van het toernooi trapten ze af in een wedstrijd tegen Oezbekistan. Vooral tijdens de tweede helft ging het als een speer en dat leidde uiteindelijk tot een winst met 7-0. De volgende dag volgde direct een tweede overwinning van 5-1 tijdens de wedstrijd tegen Brazilië. De derde wedstrijd speelde ons team gelijk tegen Italië (3-3).

Na twee dagen van relatieve rust, speelde het team vanochtend om 10.00 uur (lokale tijd; 04.00 uur ‘s nachts in Nederland) tegen thuisland Thailand. Het was een spannende wedstrijd waarbij het WK bijna over leek te zijn voor onze jongens. Maar anderhalve minuut voor het eind van de wedstrijd wisten ze de gelijkmaker te scoren. Op naar de halve finale!

Jack Castelijns mag zich met tien doelpunten tot nu toe topscorer van het toernooi noemen. Ook debuterende speler Önder Akbaba doet het, ondanks zijn zenuwen, erg goed. Wellicht komt dit mede door de schare trouwe Nederlandse supporters op de tribune, die hun team bij iedere wedstrijd aanmoedigt.

De halve finale wordt gespeeld op 26 november 2015 om 16.00 uur lokale tijd. Wil je live meejuichen? Kijk dan morgenochtend om 10.00 uur live mee naar de wedstrijd op www.2015worlddeaffutsal.com.

Update 30 november: Nederland eindigd als vierde op WK

De heren van het nationale zaalvoetbalteam hebben op het WK in Thailand in de strijd om de bronzen medaille tegen Rusland helaas verloren met 7-4. Teleurstellend, helemaal voor de heren en de staf, maar ze kunnen wel zeggen dat zij 4e van de wereld zijn. Een goede prestatie dus.

Jack Castelijns werd met 14 doelpunten topscorer van het WK. De teller van Jack staat nu op 103 doelpunten op alle EK's en WK's.

Iran werd wereldkampioen. Iran versloeg in een kolkende sporthal thuisland Thailand met 8-3.