Eerste hoortoestel voor actieve 50+er

20-04-2007 algemeen

Siemens introduceert het eerste hoortoestel voor de actieve 50+er, de zogeheten CENTRA Active. Dit hoortoestel is speciaal ontworpen voor de groeiende groep vitale 50+ers met een verminderd gehoor. Het systeem is spatwaterdicht, onzichtbaar te dragen en is voorzien van oplaadbare batterijen die minimaal een dag en avond energie leveren. De CENTRA Active is ongevoelig voor transpiratie als gevolg van sporten, intensief wandelen of fietsen.

Het aantal actieve 50+ers neemt snel toe in Nederland. Anders dan vroeger heeft het merendeel van deze Nederlanders een actieve levensstijl. 32% van de jongere senioren (50-64 jarigen) beoefent actief een sport. Circa 20% procent van 50-64 jarigen heeft te maken met een gehoorverlies, maar een klein deel doet hier iets aan . Onderzoek in consumentenpanels wees uit dat men een gedateerd beeld heeft van hoortoestellen. Veel vitale 50+ers denken aan de duidelijk zichtbare apparaten die vaak een luid gefluit laten horen.

Centra Active

De hoortoestellen van tegenwoordig zijn echter onvergelijkbaar met die uit de vorige eeuw. Zo is de Siemens CENTRA Active onzichtbaar en comfortabel te dragen. De minuscule microfoons zijn ongevoelig voor windgeruis en harde geluiden als dichtslaande deuren of het gerinkel van bestek. De hoortoestellen communiceren draadloos met elkaar, waardoor het geluid in beide oren altijd perfect in balans is. Verder herkent de CENTRA Active luistersituaties, zoals een gesprek in een rumoerige omgeving of muziek. Het toestel regelt automatisch de juiste instellingen. Het draagcomfort maakt dat de actieve 50+er zonder belemmering kan sporten. Veel mensen met een gehoorvermindering ervaren dit als een duidelijke verbetering in hun kwaliteit van leven.

www.siemens.nl/hoortoestellen


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen