Eerste Kamer steunt ratificatie VN-verdrag voor rechten van personen met een handicap

14-04-2016 algemeen

De Eerste Kamer heeft dinsdag 12 april 2016 met staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gedebatteerd over de ratificatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Voor de ratificatie waren een wetsvoorstel voor goedkeuring van het verdrag en een wetsvoorstel voor de uitvoering van het verdrag ingediend. Beide wetsvoorstellen zijn door de Eerste Kamer zonder stemming aanvaard. Een mijlpaal voor alle mensen met een beperking!

In het verdrag worden de bestaande rechten van personen met langdurige fysieke, mentale, intellectuele of zintuiglijke beperkingen opgesomd en nader uitgewerkt.

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) stelt dat onze samenleving nog onvoldoende inclusief is en er nog steeds veel belemmeringen zijn. Om dit te veranderen is volgens hem behalve regelgeving vooral praktisch handelen nodig. Ratificatie van het verdrag maakt duidelijk dat de genoemde doelgroep een volwaardig onderdeel van de samenleving is.

Door de senatoren Van Dijk (SGP) en Teunissen (PvdD) zijn moties ingediend. Daarover zal op 19 april 2016 worden gestemd.

Lees het volledige artikel op de website van Signaal.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.