Gesteggel over hoortoestelcontracten in de rechtszaal

22-12-2012 algemeen

Vrijdag 21 december 2012 diende bij het arrondissementsrechtbank in Den Haag het kortgeding van Hoorprofs versus Achmea. Achmea heeft in oktober de voorlopige gunning toegekend aan Schoonenberg, Beter Horen en Specsavers. HoorProfs vindt dat zij ten onrechte geen contract krijgen in 2013.

De zelfstandige audiciens die zich aangesloten hebben bij Hoorprofs, vielen bij de voorlopige gunning buiten de boot omdat ze op grond van de inkoopprocedure minder punten hebben. Dit betekent dat slechthorenden die verzekerd zijn bij Achmea vanaf januari 2013 niet meer bij deze ruim tweehonderd zelfstandige audiciens terecht kunnen en een deel van deze audiciens in hun voortbestaan bedreigd worden.

Specsavers en HoorProfs hebben bijna evenveel punten in de Achmea-procedure. Hoorprofs audiciens vindt dat zij ten onrechte geen contract krijgen in 2013. Daarom spande de Hoorprofs organisatie een kort geding aan tegen Achmea. De zitting duurde maar liefst drie uur. René van der Wilk van de website Hoorzaken was erbij. Zijn verslag kun je lezen op www.Hoorzaken.nl.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen