Kunst vanuit Doof perspectief

28-01-2016 algemeen

Jascha Blume (VJ en beeldend kunstenaar), Joep Backhuijs (beeldend kunstenaar) en Nimo Hersi (fotografe) verdienen de kost met hun artistieke talent. Ondanks – of dankzij – hun doofheid wisten zij van hun passie hun beroep te maken.

Hoe Jascha, Joep en Nimo – ieder op een eigen manier – hun ideeën visueel vormgeven, is te zien in de documentaire Denken in 3D van Handtheater. Hierin nemen de drie kunstenaars je mee in hun wereld en vertellen zij onder andere over de opleiding die zij volgden, hun werk en creaties, over wie hen inspireren en wat hun dromen zijn. Een creatief oog voor en nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen spelen hierbij een belangrijke rol, evenals het doof zijn in een voornamelijk horende wereld. 

Hun verhaal is geheel in Nederlandse gebaren opgenomen, maar kan bekeken worden met ondertiteling; deze kunt u inschakelen bij Instellingen (klik hiervoor op het tandwieltje).
Benieuwd naar de documentaire? Klik dan hieronder op het filmpje.

De hierboven geplaatste documentaire is de laatste productie van Stichting Handtheater, die op 27 juni 2015 na 25 jaar afscheid nam van haar publiek.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen