Kunstgebaren in het Rijksmuseum: activiteiten in gebarentaal!

22-12-2009 algemeen

Het Rijksmuseum presenteert tijdens de tentoonstelling IJspret diverse activiteiten voor dove- en slechthorende mensen. Zo worden rondleidingen in gebarentaal gegeven door dove museumdocenten. Daarnaast zijn er familieactiviteiten waarbij een gebarentolk aanwezig is. Reserveer via de website. 

Rondleiding in de Nederlandse gebarentaal
Een dove museumdocent leidt rond langs het werk van de dove kunstenaar Hendrick Avercamp. De rondleiding is toegankelijk voor iedereen want een stemtolk vertaalt de rondleiding voor horend publiek.

Data: 8 januari, 15 januari, 22 januari, 29 januari,12 februari
Tijd: 18.30-19.30 uur
Prijs: €5,- (excl. toegang, museum gratis t/m 18 jaar)

Op aanvraag: buiten de vrijdagavonden om kunnen ook groepen rondleidingen in gebarentaal aanvragen. Deze zijn alleen in NGT en niet gestemtolkt.

Familierondleiding & Kinderworkshop
Tijdens de tentoonstelling IJspret vinden er speciale familierondleidingen ‘Winter in de Gouden Eeuw’ plaats. Daarnaast worden er IJspret kinderworkshops georganiseerd waarbij kinderen hun eigen winterlandschap gaan maken.

De workshops en familierondleidingen zijn  in (gesproken) Nederlands, maar op 27 december, 10 januari, 24 januari en 14 februari is er een gebarentolk aanwezig.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.rijksmuseum.nl/kunstgebaren.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen