Reinier van Arkel Groep breidt uit

17-10-2006 algemeen

Vught – De Reinier van Arkel Groep in Vught opent een nieuw gebouw voor patiënten die zowel kampen met blijvende psychische problemen als met slechthorendheid. De nieuwe unit met de naam De Waterboog biedt plek aan vijftien bewoners.

De medewerkers van de voorziening kregen speciale trainingen om goed met de cliënten te kunnen communiceren. Zo is het personeel geschoold in gebarentaal. De vijftien bewoners van De Waterboog hebben 24 uur per dag toezicht nodig. Daarnaast krijgen ze therapie en werk. De Waterboog heeft verder faciliteiten voor dag- en vrijetijdsbesteding. De Reinier van de Arkel Groep werkt nauw samen met de GGZ en organisaties die opkomen voor de belangen van slechthorende patiënten met autisme.

Nieuw gebouw
De voorziening in Vught wordt ondergebracht in een nieuw gebouw, ontworpen door architectenbureau Kristinsson uit Deventer. Het pand is voorzien van allerlei technische snufjes die goede communicatie met de cliënten mogelijk maakt, zoals bijvoorbeeld een ringleiding.
Woensdag 25 oktober verricht interim burgemeester Joep Baartmans-van den Boogaart van Vught de officiële opening van het nieuwe gebouw.

Bron: Brabants Dagblad


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen