Stichting Dove Kind mist zes ton

05-12-2006 algemeen

AMSTERDAM (ANP) – Een administrateur die in opdracht van de Nederlandse Stichting van het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK) werkte, heeft een bedrag van meer dan 600.000 euro verduisterd. De 46-jarige man staat volgende week voor de rechtbank.

De zorg voor en behandeling van de dove en slechthorende kinderen is nooit in gevaar geweest, aldus Gertrude van den Brink, directeur van de NSDSK maandag.

Het geld kwam uit een aparte bv, Dufact, die in handen is van de NSDSK. „De bedoeling was om commerciële diensten te financieren door apparatuur te verhuren. Dufact kampt nu met een ernstig verlies, al zijn we bezig alles terug te vorderen”. De NSDSK doet naast begeleiding en zorg voor dove en slechthorende kinderen onderzoek naar het vroegtijdig signaleren van gehoorstoornissen.

De verduistering kwam aan het licht toen Van den Brink in de zomer van 2005 aantrad als directeur. „Ik kon geen verantwoording vinden voor bepaalde betalingen en bedragen”. De werkrelatie met de verdachte werd per direct opgezegd en Van den Brink voerde een nieuwe bedrijfsvoering in op het gebied van betalingen en de terugkoppeling ervan naar directie.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen