Talpa ontvangt jaarprijs van Vrienden van De Gelderhorst

08-11-2006 algemeen

De jaarprijs van de Stichting Vrienden van De Gelderhorst gaat dit jaar naar Talpa. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een organisatie die zich heeft ingezet voor mensen met gehoorbeperkingen. Talpa heeft in een zeer korte tijd de belofte waargemaakt om alle Nederlandse programma`s te ondertitelen waardoor doven en slechthorenden de uitzendingen kunnen volgen.

De uitreiking vindt op 9 november 2006 in Ede en de prijs zal namens Talpa in ontvangst genomen worden door Winston Gerschtanowitz, presentator van o.a. de Postcode Loterij en Miljoenenjacht.

Talpa laat zien dat een commerciële zender op eigen kracht en met hulp van sponsors hun uitzendingen toegankelijk kan maken voor doven en slechthorenden. Ze lopen daarmee ver vooruit en zijn een voorbeeld voor de andere publieke en commerciële zenders.

Ruim 80% van de programma’s op de Nederlandse TV is Nederlandstalig. De anderhalf miljoen doven en slechthorenden hebben ondertiteling nodig om die Nederlandstalige televisieprogramma’s te kunnen volgen. De publieke zenders ondertitelen nu ongeveer de helft van alle programma’s. Bij de commerciële zenders is het nog minder.

De Jaarprijs ging eerder naar Liever Sportiever, Wim Dik (KPN), NOS, Erica Terpstra, Handtheater en Sense.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen