Nederlands Film Festival: films met ondertiteling en tolk

05-07-2018 algemeen , samenleving & maatschappij

Speciaal voor kinderen met een auditieve beperking organiseert het Nederlands Film Festival (NFF) films met Nederlandse ondertiteling en met ondersteuning van een tolk Nederlandse gebarentaal. De films die dit jaar worden vertoond zijn Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet en Doof Kind. Het NFF vindt elk jaar in september en oktober plaats in Utrecht.

Wat begon als een bescheiden festival is sinds het begin van de jaren ’80 in omvang, bereik en impact uitgegroeid tot het gezichtsbepalende festival van de Nederlandse filmcultuur. Daarnaast is het NFF ook het hele jaar door actief voor publiek en professional.

Ook ziet het NFF filmeducatie als een belangrijke pijler en biedt daarom elk jaar tal van schoolvoorstellingen, workshops en evenementen voor het primair en voortgezet onderwijs. Voor leerlingen met een gehooraandoening uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs organiseert het NFF filmvertoningen met Nederlandse ondertiteling en een tolk Nederlandse gebarentaal voor in de zaal.

Lees meer op de website van het Nederlands Film Festival

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen