13 oktober 2020: Eerste Kamer stemt over erkenning NGT

02-10-2020 algemeen

Het gaat snel! Op 22 september stemde de Tweede Kamer unaniem voor een wet waarin de Nederlandse Gebarentaal als officiële taal wordt erkend. En op dinsdag 13 oktober zal de Eerste Kamer erover stemmen. Tenminste…Als er überhaupt gestemd gaat worden dan. Want de Eerste Kamercommissie heeft deze week al een blanco eindverslag uitgebracht. De Eerste Kamercommissie is een speciale groep waarin alle fracties vertegenwoordigd zijn. Deze groep houdt zich bezig met de voorbereiding van – speciale – wetsvoorstellen. Een blanco eindverslag betekent dat deze commissie geen opmerkingen of vragen heeft over het wetsvoorstel. Een blanco eindverslag heeft bijna altijd tot gevolg dat het wetsvoorstel als hamerstuk wordt afgedaan en dus wordt aangenomen. 

Webinar NGT erkenning in Nederland

Doof Centraal verzorgde een serie webinars over de erkenning van de NGT. De webinars zijn terug te kijken op https://doofcentraal.nl/ngt-erkenning/

Bijzondere betekenis

Erkenning van de Nederlandse Gebarentaal heeft voor veel mensen een bijzondere betekenis. Wat betekent het voor jou? Stuur een mailtje naar redactie@doof.nl als je het leuk vindt om ons hier iets over te vertellen.

Lees ook: Erkenning NGT: reportage Hofplaats


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen